Joep

Joep is een jongen van 11 jaar.

Op zijn 6(in groep 3) is hij gediagnostiseerd met ADD. Daar moest hij op schooldagen Ritalin voor slikken. Aanvankelijk leek het beter te gaan, maar hoe ouder hij werd, hoe verdrietiger hij werd. Hij had nergens zin in, liep regelmatig weg van school, en het leek wel of hij depressief was.

Een heftige en moeilijke tijd, zowel voor hem als voor ons als ouders. Ook de leerkrachten vonden het moeilijk om met hem om te gaan.

In december 2013 kwam ik in gesprek met een moeder die haar zoon bij Willemien bijles liet volgen. Voor mij een reden om (voor mijn gevoel) een laatste kans te pakken om Joep weer lekker in zijn vel te laten zitten.

Ik vulde de vragenlijst in op de website, en scoorde hoog! Een gesprek met Willemien volgde, en de lessen ook. Aanvankelijk iedere week een uur. Wat een openbaring voor Joep! Zijn eerste reactie was: “Eindelijk iemand die me begrijpt!”

We zijn nu 5 maanden verder, en ik heb een ander kind thuis. Hij is vrolijk, op school gaat het vele malen beter, hij heeft zelfvertrouwen!

We zijn met de dosis Ritalin gedaald van 30 mg naar 5 mg, wat voor hem heel fijn is. Hij kan zelfs al af en toe zonder naar school.

Wat een super methode is dit! Na elke les stuurt Willemien een uitgebreid verslag over de les, zodat je als ouders ook weet wat er besproken is. Willemien benadert de lesstof op een compleet andere manier. Ze werkt veel met tekeningen, kleuren, plaatjes en gedachtenballonnen. Zo duidelijk, ook voor niet-beeldenkers!

Het contact met de leerkracht is hierbij ook zeer belangrijk, en dat is in Joep zijn geval zeker zo.

Al met al, deze methode bij Willemien zal ik zeker aanbevelen!!!